NUMERO 2/2014

2/2014

23.4.2014
Lufthansan lentäjät olivat lakossa huhtikuun 2014 alussa. Lakolla oli laajamittaiset seuraukset lentoliikenteelle Euroopassa ja myös Helsingistä lähteviä lentoja peruttiin kymmenittäin. Lentoliikenne on normaalitilanteessakin altis viivästyksille ja peruutuksia tapahtuu, joten tällaisten tilanteiden korvaamisen periaatteiden olisi hyvä olla matkustajien ja lentoyhtiöiden kannalta mahdollisimman selvät.
23.4.2014
Kuluttaja-asiamies on saanut päätökseen loppuvuodesta 2012 alkaneen lentoviivästysten vakiokorvausten valvontakokonaisuuden, jonka puitteissa on oltu yhteydessä kaikkiin kotimaisiin lentoyhtiöihin. Eri yhtiöillä on ollut osin erilaisia puutteita, joihin kuluttaja-asiamies on edellyttänyt korjauksia. Lentoviivästyksistä maksettavien korvauksien valvonta jatkuu aktiivisena ja myös sitä koskevaan lainsäädäntöön on tulossa muutoksia, jotka toivottavasti selkeyttävät tilannetta.
23.4.2014
Matkustajat joutuivat ikäviin tilanteisiin, kun kattavasti ympäri Suomea bussilippuja markkinoivan verkkosivuston aikatauluhaussa ilmoitettiin lipulle eri hinta kuin mitä bussissa veloitettiin. Sivuilta ei ilmennyt selvästi, että annettu hintatieto koskee vain tietyn myyntikanavan kautta hankittua lippua. Harmia aiheuttivat myös yöajan lisämaksut, jotka tulivat kuluttajille yllätyksenä, ja puutteellisesti toteutetut lipputarjouskampanjat.
23.4.2014
Kuluttaja-asiamies on huomauttanut Applea tablettitietokoneiden markkinoinnin pelisäännöistä. Moniselitteisiä tai epämääräisiä tuotteen ominaisuuksia korostavia ilmaisuja tulee välttää, eikä käytettävyydestä saa antaa perusteettomia lupauksia, jos ne eivät koske koko käyttäjäkuntaa.

Kaikki otsikot:

Pysy ajan tasalla

HUOM: Numerosta 3/2014 eteenpäin kuluttaja-asiamiehen uutiskirjeet ovat arkistoituina KKV:n sivuilla.

Uutiskirje lähetetään aina myös kaikkien tilaajien sähköpostiin.

Uutiskirjettä seuraamalla pysyt ajan tasalla

  • kuluttaja-asiamiehen kannanotoista ja ratkaisuista
  • vireillä olevista lainsäädäntöhankkeista
  • kuluttajaoikeuden kansainvälisistä virtauksista

 

Vastaava päätoimittaja: kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen | Toimittajat: Milla Lahtinen, Laura Salmi, Outi Haunio-Rudanko| ISSN 1796-5497 | Postia toimitukselle